perjantai 25. lokakuuta 2019

5 syytä maastoilla poluilla

Syksy ja mahtava ruska saapui, ja toi mukanaan jälleen ihanat kurakelit. Kaikkialla ei vielä onneksi ole kamalaa mutavelliä, mutta sekin aika koittaa pian. Kentän ollessa huonossa kunnossa voi lähteä ilomielin maastoon.

Maastossa ratsastuksesta sekä maastakäsin tehdyistä lenkeistä on monia hyötyjä. Kokosin kuitenkin tähän tekstiin hyviä syitä kulkea hevosen kanssa kapeammilla metsäpoluilla.

Jos hevosesi asuu tallilla, jonka lähistöllä ei ole hyviä maastoja, niin olen varma, että alueelta löytyy joitain polkuja!


1. Matka ja aika unohtuvat

Monesti me ihmiset jäämme suorittamaan ja suunnittelemaan asioita, vaikka olisi tärkeää oppia elämään hetkessä - myös hevosen kanssa. Kapeita polkuja edetessä alkaa itsekin todella rentoutua ja ajatusten virta pysähtyy.


2. Polut ovat hyviä keholle

Yksipuolisesti ja runsaissa määrin kovilla pohjilla liikkuminen on todella raskasta hevosen lihaksille, jänteille ja nivelille. Poluilla kuitenkaan mikään askel ei ole samanlainen. Polut tuovat askellukseen sopivasti vaihtelua. Pehmeä pohja ei myöskään altista rasitusvammoille.

3. Tasapaino, koordinaatio ja ketteryys kehittyy

Polut ovat usein vaihtelevia alustoja, ja niiden varrella olevat juuret ja kivet kehittävät sekä ihmisen että hevosen tasapainoa. Lisäksi liikesuunnat vaihtelevat, ja jo käynnissä edetessä hevosen kunto kasvaa.

4. Polut rikkovat askellajien tahtia

Tämä asia pätee myös maastoiluun yleensä. Polut vievät kaiken huomion ja polkujen vaihtelevuus, juuret, kivet ja männynkävyt rikkovat askellajien tahtia. 

5. Tehokasta ja hyvää treeniä myös ylipainoiselle hevoselle

Poluilla maastoilu on loistavaa harjoitusta ja kunnonkohotusta myös ylipainoiselle hevoselle. Poluilla meno on hyvä aloittaa käyntilenkeistä maastakäsin, ja valita erilaisia polkuja. Pitkät ja käynnissä tehdyt lenkit nostavat nopeasti hevosen kuntoa ja muutosta tapahtuu myös ylipainon suhteen.

Lue myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustelethan asiallisesti, kiitos.