perjantai 1. marraskuuta 2019

Hevonen on peili siitä kuvasta ja identiteetistä, kuka olet tänään

Hevosilla on merkittävä lahja tarjota syviä ystävyyssuhteita ja antaa inspiraatiota. Hevoset ovat olleet osa ihmisten historiaa alusta asti. Hevosen ja ihmisen välisestä suhteesta riippumatta tapa ratsastaa on muuttunut, mutta tapa toimia hevosten kanssa on ollut aina olemassa: jos ei ihmisessä, niin hevosessa. Ihminen ja hevonen pystyvät luomaan välillensä erottamattoman suhteen, joka kestää koko eliniän.

Kaikki, mitä hevonen tekee, on totta. Kun hevonen luottaa ihmiseen, se luottaa tosissaan. Hevonen ei juoni tai valehtele. Maailma, jossa hevonen on, on rehellinen. Siksi uskonkin, että ihminen voi oppia hevoselta paljon.


The horse
a projection of our dreams,
dreams about ourselves.
Strong, powerful, beautiful.
ー Ivy Schexnayder

Miksi uskon ihmisen ja hevosen väliseen yhteyteen? Ihminen kaipaa suhdetta hevosen kanssa löytääkseen yhteyden, joka pysyy koko elämän ajan. Hevoset ovat erilaisia persoonia, ja eri hevonen opettaa ihmiselle eri asioita. Alpo on vahvistanut itselleni uskoa itseeni ja inspiroinut minua yhä lisää. Roxu on taas lyhyen ajan sisällä näyttänyt minulle, kuinka tärkeää läsnäolo ja kiireettömyys on. Olin ajatellut, että olen oppinut tänä vuonna elämään hetkessä, mutta Roxu sai minut huomaamaan, että yritän yhä kiirehtiä johonkin.


Pötkis huhtikuussa ♥️
Kuva: Petra Palomäki

Hevosten kanssa tehdessä kaikki pysähtyy hetkeksi. Siinä hiljaisuudessa, maagisessa hidastetussa auringonlaskussa, ihminen pystyy pohtimaan omaa elämäänsä: Kuka olen? Kuka haluan olla?

The essential joy of being with horses is that
it gives us a glimpse of the love
the Creator has for us.
ー Ivy Schexnayder

Hevonen on peili siitä kuvasta ja identiteetistä, kuka olet tänään. Siinä samassa peilissä näkyy kuva siitä, millaiseksi haluamme tulla.

Ystävyydessä hevosen kanssa ihminen voi hallita hevosta, tai kommunikoida sen kanssa. Riippuu ihmisestä, haluaako hän inspiroida ja motivoida hevosen olemaan kanssaan. Sitä ei tehdä pakottaen, vaan luottamuksella, lempeydellä ja myötätunnolla.

Hevoset ovat ihmeellisiä eläimiä, varustettuna suurella sydämellä. Hevosen ja ihmisen välille on luotu vetovoima: jokin näissä ihmeellisissä eläimissä kutsuu ihmisiä puoleensa.

Vaikka ihminen etsisi syvempää suhdetta hevosen kanssa, kaikki syvempi tulee kuitenkin jostain muualta, kuin hevosesta: jostain pyhästä. Niin kuin suhde hevoseen voi rikkoutua, niin voi myöskin kaikki suurempi, syvempi ja pyhempi suhde. Vaikka ihminen pysyisi kapinallisena, Jumala jatkaa työtään saavuttaakseen suhteen ihmisen kanssa uudelleen.

Voit tuntea olosi rikkinäiseksi tai rakastamattomaksi. Ihmisenä etsimme usein löytääksemme sen rakkauden muista asioista. Ne asiat eivät tule täyttämään itseämme kuitenkaan tarpeeksi. Hevoset näyttävät osia Luojan kauneudesta, mutta se on vain varjo kokonaisuudesta. Välähdyksiä rakkaudesta, mitä Hänellä on meille: ehdottomasta rakkaudesta.

Katso myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustelethan asiallisesti, kiitos.