maanantai 25. marraskuuta 2019

Ratsastusretkelle tai -vaellukselle Lappiin!

Olen viimeisen parin vuoden aikana kiinnittänyt paljon huomiota siihen, millaisia vaatteita ostan ja mistä niitä ostan. En ole muutenkaan koskaan ostanut mitään heräteostoksia, sillä olen melko pihi rahoistani, joten koen että suurin osa käyttämästäni rahamäärästä on mennyt johonkin hyödylliseen. Olen silti viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt päätöksiä vielä tarkemmin.

Tekstiilit ovat maailman suurin päästöjen aiheuttaja. Eetin mukaan pelkästään Suomessa heitetäään vuodessa 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä pois - joka tarkoittaa 13 kiloa yhtä ihmistä kohti! Törmäsin tähän tietoon kirjoittaessani tätä tekstiä, ja tuntuu todella hämmästyttävältä, että näin pieni maa pystyy heittämään niin paljon tekstiilejä pois.

Tekstiilijätteiden jälkeen suurimman määrän maailman päästöistä tulevat lento- ja laivaliikenteestä. Jo yhdestä tunnista lentokoneessa aiheutuu ilmastolle paljon erilaisia päästöjä, kuten monia tuhansia kiloja hiilidioksidia, typen oksideja, rikkidioksidia, hiilimonoksidia ja hiilivetyjä. Siksi tuntuukin todella oudolta, että moni matkustaa vuosittain lentokoneessa monia tunteja: varsinkin, kun en ole koskaan ollut lentokoneessa.

Näiden päästöjen vähentämiseksi olisikin tärkeää vähentää itse päästöjen muodostumista valitsemalla esimerkiksi matkakohde sen mukaan, että päästöjä syntyisi mahdollisimman vähän. Miettiessäsi ratsastuslomalle lähtemistä ulkomaille, kannattaa miettiä ja tutkia, millaisia ratsastusmahdollisuuksia oma kotimaa tarjoaakaan!

Olen itse aivan rakastunut Lapin luontoon ja kesään, ja tänä vuonna olen alkanut haaveilemaan siitä, että pääsisin käymään Lapissa myös talvella. Oli vuodenaika mikä tahansa, Lapissa vuodenajat eroavat täysin verrattuna tähän Satakuntaan! Vaikka luonto onkin täällä todella kaunis, ja tutkimattomia maastoreittejä löytyy varmasti sadan kilometrin edestä, olisi mahtavaa päästä pitkälle vaellukselle Lapin erämaahan ja tuntureille...

Lisäsin alle Lapin ja Pohjois-Suomen alueen talleja, jotka järjestävät vaelluksia luotettavilla ja koulutetuilla hevosilla. Sen sijaan, että lentäisit ulkomaille ihastelemaan metsiä ja maita, eikö olisikin ihanaa päästä tutkimaan omaa kaunista kotimaata?


ERÄRATSUT, Rattosjärvi/Pello
Ympäri vuoden

Eräratsut tarjoaa luomuhevostilapalveluita Rattosjärvellä. Eräratsujen palveluihin kuuluvat ratsastustunnit, -retket, -leirit ja yli yön vaellukset sekä terapiaratsastus, kurssit, hevosajopalvelut, vankkurivaellukset ja luonnonmukainen kavionhoito ja vuolenta!

Eräratsujen hevosina on niin lämminverisiä, suomenhevosia sekä näiden kahden risteytys.


KAMISAK, Ivalo
Ympäri vuoden

Kamisakin palveluihin kuuluvat niin huskysafarit kuin hevosretket, jotka tarjoavat rauhalliset ja luotettavat suomenhevoset. Kamisaki tarjoaa niin talutusratsastusta kuin ratsastusretkiä tunturimaisemissa ja Lapin erämaassa - niin aloitteleville kuin taitavillekin ratsastajille!


KONIJÄNKKÄ, Äkäslompolo
Ympäri vuoden

Konijankka tarjoaa ratsastusretkiä, -vaelluksia, -tunteja ja -leirejä. Ratsastuspalveluiden lisäksi Konijankka tarjoaa myös rekiajelua hevosilla.

Konijankassa pääsee myös porojen ja koiravaljakon kyytiin!


Kuvat: Surfing and horseback riding in Pyhä, Finland, Everfells

LAPIN SAAGA, Levi
Ympäri vuoden

Lapin Saaga tarjoaa islanninhevosvaelluksia, -rekiretkiä ja poroajeluita.


LUCKY RANCH, Pyhätunturi
Ympäri vuoden

Lucky Ranch on persoonallinen, lämminhenkinen ja monipuolinen hevostila keskellä Lappia. Lucky Ranch tarjoaa western-tunteja, kuin ratsastusretkiäkin!


OUTISEN RATSASTUSKESKUS, Kemijärvi
Vain ratsastustunteja ja maastoretkiä järjestetään ympäri vuoden.

Outinen tarjoaa suomenhevosillaan ratsastustunteja ja -leirejä, rekiajeluita, maastoretkiä ja vaelluksia. Ratsastustunnille ja maastoretkelle pystyy osallistumaan jokaisena vuoden aikana, mutta rekiajeluita järjestetään vain marraskuusta huhtikuuhun ja vankkuriajeluita toukokuusta lokakuuhun sekä vaelluksia toukokuusta syyskuuhun.

Outisen Ratsastuskeskuksen omistaja Mia kasvattaa myös suomenhevosia, joten Outisessa on kesäisin mahdollista ihailla ihania varsoja!

Outisessa on myös mahdollista osallistua pororetkille ja -ajeluille.


POLAR LIGHTS TOURS, Sirkka
Ympäri vuoden

Polar Lights Tours on perheyritys, joka tarjoaa hevospalveluita eri kokoisille ja tasoisille ryhmille Levin lähellä. Polar Lights Tourien retkihevoset ovat kilttejä suomenhevosia.

Polar Lights Toursilla pääsee myös porojen ja huskyjen kyytiin!


POLARIS POINT HORSES, Saariselkä
Ympäri vuoden

Polaris Point Horses tarjoaa monipuolisia ja erilaisia ratsastusretkiä! Retket järjestetään pienille ryhmille. Suomenhevosten painorajoitus on 100 kiloa.

RIDE NORTH, Inari
Ympäri vuoden

RideNorth tarjoaa hevospalveluja vuonohevosilla ympäri vuoden! RideNorthilla on myös mahdollista osallistua husky safarille.


SINITORPAN TALLI, Venejärvenkylä
Ympäri vuoden

Sinitorpan tallin palveluihin kuuluvat ratsastustunnit, -leirit ja maastoratsastukset. Tallitilat on suunniteltu liikuntarajoitteiset huomioonottaen, joten tallitilat ovat avoimet ja esteettömät. Tallin hevoset ovat suomenhevosia, mutta tallilta löytyy myös budjonnyinhevonen.


TUNTURIRATSUT, Muonio
Ympäri vuoden

Tunturiratsut tarjoavat ympäri vuoden hevospalveluita: talvisin ratsastusretkiä, ja kesäisin pidempiä vaelluksia ja leirejä. Palveluihin kuuluvat myös ratsastustunnit ja rekiajot.


YLLÄKSEN VAELLUSHEVOSET, Äkäslompolo
Ympäri vuoden

Ylläksen Vaellushevoset tarjoaa ratsastusretkiä, -vaelluksia, -leirejä ja kursseja eri tasoisille ryhmille asiantuntevalla opastuksella issikoiden kanssa!


Missä olet käynyt ratsastusretkellä tai -vaelluksella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustelethan asiallisesti, kiitos.